RESILIENT EUROPE: Společná odpovědnost za posílení demokracie

17/10/2024

Společně s Asociací pro mezinárodní otázky a Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM připravilo Centrum pro informovanou společnost ve dnech 8. až 10. října 2024 sérii akcí Resilient Europe. Jednalo se o fórum zaměřené na posílení strategické komunikace a boj proti dezinformacím. Jeho cílem bylo sdílet osvědčené postupy z různých zemí a poučit se z jejich úspěchů i chyb při posilování demokratických principů, potírání autoritářství a populismu a sjednocování společnosti proti rozdělujícím vlivům.

 

Společně s partnery jsme předali silné poselství – obrana a posilování našich demokratických institucí je společnou odpovědností; odpovědností, která patří vládám, nevládním organizacím, občanské společnosti a nám všem. 

 

Programu, který probíhal na třech různých místech v Praze se během tří dnů zúčastnilo na 250 účastníků z 33 zemí. Centrum pro informovanou společnost využije poznatky z této akce k prosazení zásadních reforem a pojistek směřujících k větší odolnosti našich demokracií.

 

Poděkování patří všem partnerům, kterými byly: Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Wilfried Martens Centre for European Studies, Spolková centrála pro občanské vzdělávání, Odbor komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR, Psychological defence agency (Švédsko), Česko-německý fond budoucnosti, Zastoupení Evropské komise v ČR, Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze, Velvyslanectví Švédska v Praze, Velvyslanectví Nizozemského království v Praze, Britské velvyslanectví v Praze a  Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze.